Ce este Analiza 3D și cum începi schimbarea într-o organizație?

 In Blog

Te-ai întrebat vreodată ce fel de lider ești cu adevărat? Cum te văd colegii din organizație? Care sunt trăsăturile prin care te faci remarcat? Poate capacitatea de auto-motivare sau abilitățile interpersonale, creativitatea, flexibilitatea sau poate curiozitatea?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care răspunsurile oferite prin Analiza 3D pot să nu coincidă cu părerile celor din echipă sau cu cele ale colaboratorilor, care sunt extem de importante.

Dacă primul cuvânt care îți vine în minte atunci când te gândești la propria persoană este „creativitatea”, poate colegilor de echipă le inspiri „profesionalism”.  Pilonul organizației ești chiar tu, iar dacă vrei să aduci schimbarea și în rândul colegilor, este nevoie de a te înțelege pe tine pentru a ști cum să te raportezi și la ceilalți. Nimic nu este mai simplu, decât o evaluare online de 15 minute. Ulterior, urmează interpretarea rezultatelor și identificarea primelor soluții care aduc o schimbare.

Analiza 3D este un instrument care oferă informații importante precum comportamentul persoanei în mediul natural, dar şi sub presiune, valorile prin care acesta este motivată sau preferințele de lucru în echipă şi modul de gândire. Analiza 3D oferă valoare prin expertiză, atât la nivel individual, la nivel de echipă, cât și la nivelul întregii organizații. Analiza 3D constă într-o evaluarea online de aproximativ 15 minute, cu 95% grad de acuratețe. 

 

Analiza 3D, analizează persoanele din trei perspective, pentru fiecare nivel – individual, grup&echipă, dar și la nivel organizațional:

 1. Comportament – caracteristici comportamentale, perceperea de sine şi a mediului de lucru, mai ales în situaţii sub presiune.
 2. Gândire – preferințe de lucru în echipă şi modul de gândire.
 3. Motivații individuale – în ce măsură motivațiile noastre determină comportamentul, dorinţele şi gândirea.

Analiza 3D oferă soluții de schimbare, măsurare, analiză și dezvoltare asupra:

 1. Culturii organizaționale. Aceasta împarte compania în 2 sau 3 profiluri și arată cum se comportă fiecare dintre ele.
 2. Evaluării personalului în vederea instruirii, promovării, evaluării riscului si potențialului de dezvoltare a fiecărui angajat.
 3. Cercetării profilului clienților existenți, prin care se identifică ce preferă, cum reacționează sub presiune, ce ii motivează, pe ce pun accent mai mult.
 4. Selecției candidaților recrutați și încadrarea acestora în organizație.
 5. Evaluării colaboratorilor și modul cum aceștia vor lucra în relația de business.
 6. Orientării vocaționale a tinerilor.
 7. Reprofilării angajaților.

Analiza 3D este dezvoltată de Marin IACHIMOV, în decursul a 7 ani de cercetare, ani care s-au concretizat într-un instrument eficient care analizează profilul personalității pe trei piloni – comportament, gândire și motivații individuale. Marin Iachimov are o experienţă de 14 ani în management, training şi coaching, dintre care, ultimii cinci ani au fost petrecuţi lucrând cu oameni din 15 ţări europene.

A devenit expert în comunicare şi dinamica echipei şi, de asemenea, în analiza comportamentului în mediul multicultural, contribuind la dezvoltarea a 4 companii multinaționale și analizând în ultimii ani peste 3500 persoane.

Începe schimbarea chiar acum! Solicită versiunea Demo cu interpretarea personalizată a rezultatelor Analizei 3D, la adresa de email marin@3dhumandevelopment.ro.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • my followe

  Unii cred ca schimbarea locului de munca este solutia. Totusi nu va lasati purtati de aceasta dorinta daca nu este cazul sau neaparat necesar deoarece este posibil ca uneori o astfel de schimbare sa nu iti aduca beneficiile dorite. Cel mai bine este sa incerci sa rezolvi nemultumirile pe care le ai cu persoana care iti este sef sau te-a angajat si astfel sa ajungi la un consens. Totul depinde insa de fiecare persoana in parte, de modul cum gandeste fiecare. Cert este ca perioada de adaptare la un nou loc de munca este de aproximativ un an. Acesta este modul de dezvoltare a abilitatilor de a lucra eficient intr-o echipa si de a te integra cat mai bine intr-un colectiv. De la un an pana la cinci ani se deruleaza perioada de dezvoltare intr-un domeniu, de imbunatatire a activitatii si extindere a sarcinilor. Pentru a evita stagnarea profesionala te poti gandi la dezvoltarea ta profesionala, la cursuri sau modalitati care te vor ajuta sa lucrezi mai eficient.

pingbacks / trackbacks
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.